Tuesday, May 14, 2013

Flowery Photoshoot

Před několika týdny jsem organizovala další focení, které bylo tentokrát na květinové téma. Na Facebook jsem z toho dne posílala malou ukázku. Tenhle příspěvek bude tedy o tom, jak to na takovém focení vypadá.

Samozřejmě nejdřív je potřeba mít vizi a dát dohromady tým. Hnedle po konci té ukrtutné letošní zimz jsem byla unešená jakoukoli myšlenkou na opravdové jaro. Mimoto je letošním jasným hitem květinový trend, kterému se prostě nemůžete vyhnout. Chtěla jsem, aby fotky byly především portrétního rázu a zaměřené na styling vlasů.


Teď následuje práce a "výzkum" na internetu, který může trvat i několik týdnů (podle času a zapálení do věci, řekla bych)- mně tahle fáze naštěstí baví hodně a dělám ji zároveň si jinými věcmi, takže vlastně za pochodu a nepřetržitě. Mám uložené desítky módních webstránek (děsně nepřehledně v záložkách) a docela si i pamatuju, kde jsem co viděla a který návrhář měl co ve své kolekci- a hledá se. Konkrétně fotky v takovém duchu, aby ladily a představovaly téma, které jste si "vymysleli". Nebo cokoli, co původně inspirovalo samotný nápad, z čeho vlastní téma vychází a podobně. Fotky lze potom skládat dohromady v Photoshopu nebo jiném grafickém programu (což už nedělám, protože jsem líná) nebo se na to vykašlete a máte je prostě pohromadě ve složce (což bych nedoporučovala kvůli přeposílání ostatním čelnům týmu a agenturám a podobně) nebo použijete Pinterest. Já nejsem fanynka Pinterestu a nesnáším, jak se na podobných stránkách (Weheartit zejména) ztrácí zdroje prostě proto, že lidi jsou líní je tam uvést. Nicméně je to vlastně taková tvorba moodboardů a pro tyto účely to tedy funguje skvěle.


(následuje pomněrně podrobný popis toho, jak to všechno probíhá + finální fotografie)

Vlasová stylistka (jak se tomu pravděpodobně oficiálně říká) a kadeřnice (to už je přijatelnější, ale zase se to moc nehodí, pokud se jedná o fashion focení, že) Bianca Whiskey, která mě v únoru česala na Fashion Week, měla na starosti výběr příhodných účesů, podle moodboardu, který jsem sestavila. Jasné bylo, že použijeme umělé i živé květiny. Taky zkrátka proto, že nikdy není jasné, jak to bude vypadat "naživo" a potom na výsledných fotkách. Týden před focením jsme se sešly i s make-up artist- vizážistkou- Suki Miles (http://www.sukimiles.co.uk/) a probraly líčení a celkovou vizáž.

Oslovila jsem fotografa Joshe Chow (http://www.joshchow.com), jehož práce se mi opravdu líbily a on souhlasil se spoluprácí (což je vždycky bezva pocit). Nakonec jsem rozeslala maily do modelingových agentur, zda by nám "zapůjčili" modelku. Ono je to komplikované, pokud to chcete zdarma. Většinou jediné, co můžete nabídnout je dobrý tým, sestavený z nadaných a úspěšných lidí, a/nebo jisté publikování fotografií v médiích. Jsou vám nabídnuty "nové tváře", které potřebují další fotky pro svá portfolia. Záleží ale na každé agentuře, jak se k tomu staví. Vybrala jsem Lucy (http://www.hughesmodels.co.uk/model.aspx?model=99), hlavně kvůli jejím krásně dlouhým vlasům, které byly pro toto focení potřeba. Jak víme, modelky s větší velikostí než 8 (ale pravdou je, že je to už i 6) se řadí mezi +size. V našem focení o velikost stejně nešlo, takže jsem i ráda podpořila menšinovou skupinu v modelingu.


Oblečení a doplňky pro tento photoshoot nebylo nijak obtížné sehnat. V jednom z minulých příspěvků jsem posílala barevné košile z Gap a náhrdelníky z Monsoon Accessorize a některé z nich jsme použili. Samozřejmě ne vždy modelkce všechno sedí a ne vše vypadá úplně perfektně. Je tedy dobré mít připravené více variant. Obvykle dá výběr a sehnání oblečení nejvíce zabrat, takže jsem byla ráda, že pro tentokrát tahle položka více méně odpadla.

Ve finální den jsem měla sraz s Lucy, abysme společně šly k Biance do studia. Samozřejmě jsem se rozhodla to vzít zkratkou a jak to tak u mně bývá, zkratka nikdy není zkratka. Takže jsme dorazily o třičtvrtě hodiny později. Naštěstí jsem celý denní harmonogram naplánovala se spoustou rezerv. Potom už se Bianca pustila do natáčení a tupírování a všeličeho dalšího, mezitím přicestoval i Josh, a nakonec Suki modelku nalíčila. Další 4 hodiny se potom fotí, přečesává, přeobléká, přemalovává, vymýšlí se nové a nové nápady za pochodu... A člověk se snaží myslet na to, aby občas taky trochu jedl a pil.

Zde na ukázku pár závěrečných děl i s finálními úpravami:


4 comments:

  1. Ta poslední je super :-) Výborně vybrané kontrastní pozadí.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky! To pozadí byla docela náhoda, ale nakonec to fungovalo bezvadně :)

      Delete
  2. Skvelé fotky ako zo žurnálu!!! Dobrá práca :)

    http://margifashion.blogspot.com

    ReplyDelete