Friday, March 28, 2014

90´s- Clueless

90. léta a konec 80. let mě inspirují čím dál více. Taky s nostalgií vzpomínám na ty časy, kdy se ještě dělaly dobrý filmy (a seriály). Ne všechno mělo třeba úplně hlubokou myšlenku, ale člověka to jaksi naplnilo a užil si to.

Clueless (v češtině Bezmocná) je z roku 1995 a odráží se v něm zcela nová módní éra, která nastoupila po grunge, jehož pravá podoba podle některých skončila smrtí Kurta Cobaina. Film zachycuje populární téma oněch dob- a to American dream a život "typických" středoškoláků, jenže dosti s nadsázkou a humorem, což rohodně činí snímek mnohem zábavnějším. Mladičká Alicia Silverstone je prostě úžasná a fakt jí to tam sluší. Její šatník je snem mnoha dívek- důkaz zde :) Film se stal kultovním, pokud se to tak nějak dá říct, a rozhodně byl ve své době úkazem. Důkazem je populární stejnojmenný seriál, který se začal natčet hned po filmu. A  o dnešním devadesátkovém trendu svědčí tenhle nový klip od Iggy Azalea- Fancy.













fota z Pinterestu, jsem líná

 http://www.betcheslovethis.com/

4 comments:

  1. Z 80tok ma čo sa týka módnych inšpirácií veľmi bavia Pretty in pink či Sixteen candles. O tomto filme viem, ale pozrela by som si ho len zo zaujímavosti, lebo mi to celé nie je veľmi blízke. Ale rada uvítam podobné tipy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jak jsem psala, není to žádné oscarové drama, ale určitě stojí za to se na to podívat, už jen kvůli kostýmům :)

      Delete