Friday, January 31, 2014

Models´ World III

Vracíme se opět do sezón od roku cca 2005, kdy na několik let a ještě více sezón (krát dva, žeano), ovládly hlavně modelky-panenky. Po dlouhé éře, které panovaly jihoamerické modelky, ovládly mola východoevropanky- hlavně Rusky. Právě v této době byla největší sháňka po extrémně vysokých a hubených modelkách, s kulatými obličeji a neobvyklými rysy s nádechem maskulinity. Mnoho z nich pocházelo z velmi chudých rodin, kdy je při notné dávce štěstí potkal v nějakém větším městě scout a nabídl jim práci na západě, díky níž mohly také finančně pomoci svým rodinám, často za jakýchkoli okolností. Jejich pracovitost a skromnost se jim samozřejmě vyplatila. 
Další výhodou Rusek je, že jejich "hubenost" působí opravdu přirozeně a jsou maximálně versatilní a přizpůsobivé. 

Nová éra Slovanských modelek zachycená ve Vanity Fair z roku 2005. V tuto dobu všechny modelky z fotky začínaly slibnou kariéru.

 
Natalia Vodianova (Rusko), Karmen Kass (Estonsko), Karolína Kurková (Česká Rep.), Eugenia Volodina (Rusko), Hana Soukupová (Česká Rep.), Marija Vujovic (Černá Hora), Natasha Poly (Rusko), Valentina Zelyaeva (Rusko), Inguna Butane (Lotyšsko)

 Natalia V., Natasha P., Sasha P., Vlada R., Valentina Z.


Natalia Vodianova (nar. 1982, 176cm)- Natalia je typickým příkladem osudu novodobé Popelky. Pracovala již jako malá, kdy pomáhala prodávat zeleninu a ovoce na trhu a také se starala o svou postiženou sestru. V sedmnácti odletěla do Paříže, kde začala úspěšnou kariéru modelky. Od té doby šla více než 175 přehlídek a jejím nejznámějším počinem je exkluzivní sedmimístný kontrakt s Calvin Klein na osm sezón (to mimo jiné znamená, že mohla chodit pouze jeho přehlídky). V devatenácti se vdala za britského aristokrata a jednoho z nejbohatších mužů v UK (má s ním 3 děti a rozvedli se v roce 2011). Momentálně žije v Paříži s dalším milionářem a čekají spolu miminko. Natalia se věnuje hlavně svojí charitativní organizaci a životu "celebrity". Nicméně minimálně každou sezónu se objeví alespoň jednou na přehlídkovém mole a je stále žádanou tváří reklamních kampaní. 
Runway: S/S 2001-  


Natalia pro Calvin Klein:

Natasha Poly (nar. 1985, 178cm)- tato ruská modelka je snad nejtypičtějším příkladem versatilní modelky. Už deset let se pravidelně objevuje na přehlídkových molech, stejně jako v reklamních kampaních známých módních domů (jen v roce 2008 byla tváří sedmi kampaní- Nina Ricci, Jil Sander, Blumarine, Balmain, COS, Tse, and Givenchy) i průměrných komerčních značek. Je módní ikonou a už ve svém prvním "pracovním" roce 2004 šla 54 přehlídek a její fotka zdobila obálku francouzské Vogue dvakrát za sebou. V roce 2005 to bylo rovných 150 přehlídek, což je ve světě modelingu a světových fashion weeků zcela ojedinělé.
 S/S 2004- 


Vogue Paris May+ June 2004:

Sasha Pivovarova (nar. 1985, 175cm)- Sasha prorazila v roce 2005, kdy její přítel, fotograf, zaslal její fotky agentuře IMG. Její první přehlídkou byla Prada, jejíž vedení okouzlila natolik, že s ní podepsalo exkluzivní smluvu na kampaně na tři roky (nemohla se tedy objevit v kampaních žádných jiných značek). Díky svým androgynním rysům a přizpůsobivosti zazářila (a stále září) v mnoha editorialech a jako tvář svých reklamních kampaní si ji vybralo nespočet značek. V současné době se věnuje hlavně umění (malířka), ale stále je jednou nohou ve světě módy.


Dokonalá tvář pro beauty kampaně:
Giorgio Amani Cosmetics 2008

Biotherm 2010

Další dvě ikonické rusky z té doby (a i v přítomnosti) jsou Vlada Roslyakova (nar. 1897, 178cm) a Valentina Zelyaeva (nar. 1982, 177cm). Vlada je velice úspěšná na mole, podobně jako Natasha Poly a Valentina je známá hlavně pro svůj exkluzivní kontrakt s Ralphem Laurenem, kdy se v jeho kampaních objevuje již od roku 2003, stejně jako na jeho přehlídkách.


Poznávacím znamení Vlady jsou nikdy nemizící kruhy pod očima a velmi bledá pleť (prý se nikdy neopaluje):
 

Valentina pro Ralph Lauren:


2 comments:

  1. Krásne sú všetky, ale trošku som sa pobavila na nemiznúcich kruhoch pod očami. Tiež mám také a zminimalizovali sa až po 5 dňovej dovolenke počas, ktorej so vôbec nič nerobila. :D

    lifeloveZAZA

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ony se holky na těch fashion weeks moc nevyspí :) Ale teda Vlada je má fakt skoro pořád.

      Delete